Etelä-Pohjanmaan Diabetes

Tapahtumakalenteri

Lataa… Lataa…

Kuvagalleria

Paikallinen kurssitarjonta

Kuntoutuskeskus Otsonlinna tarjoaa:

Tyypin 1 diabeteskurssien ajankohdat:
3 -5.1.2022
9 – 11.5.2022
24 – 16.10.2022

MBO ja tyypin 2 diabeteskurssien ajankohdat:
12 -14.5.2022
20 – 22.6.2022
27 – 29.10.2022

Kurssit ovat asiakkaalle maksuttomia. Kurssit on Ähtärissä, yhdistettynä laitos- ja kotijaksoilla. KELA- kuntoutusta varten laaditusta B-lausunnosta ei saa periä maksua.

Härmän kuntoutus ja kylpylä tarjoaa:

Kelan tälle vuotta uudistettu diabeteskuntoutus on yhdistelmäkuntoutusta sisältäen sekä läsnäolokuntoutusta ns kasvokkain sekä etäkuntoutusta. Etäkuntoutus mahdollistaa kuntoutukseen osallistumisen asiakkaalle sopivassa ympäristössä älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Härmässä toteutetaan tyypin 1 diabeteskursseja, joiden läsnäolopäiviin (3 vrk) sekä etäkuntoutuspäiviin (3 päivää) sisältyy mm erikoislääkärin, diabeteshoitajan ja jalkaterapeutin yksilövastaanotot sekä ravitsemusterapeutin, fysioterapeutin, psykologin ryhmätapaamiset ja -ohjaukset. Vertaistukeen on myös mahdollisuus etäkuntoutuksen aikana ryhmän omissa tapaamisissa. Etäkuntoutus toteutetaan läsnäolopäivien jälkeisen 8 viikon aikana: kuvapuheluina, joihin läheisesi voi halutessasi osallistua verkkokuntoutuksena sinulle sopivana ajankohtana etäkuntoutuspäivinä, jotka sisältävät kuvapuheluita ja verkkokuntoutusta. Etäkuntoutuspäivän ajalta voi hakea Kelasta kuntoutusrahaa. Verkkokuntoutus pitää sisällään tavoitteisiin liittyviä sovittuja tehtäviä, jotka käydään kuittaamassa itselle sopivaan aikaan sovitusti verkkoalustalla.

Tyypin 1 diabetesta sairastavan sopeutumisvalmennuskurssi soveltuu, jos hakijalla on todettu tyypin 1 diabetes ja on yli 20-vuotias (ts myös eläkeläiset voivat hakea) hakija on saanut terveydenhuollosta ensitietoa ja hoidonohjausta, mutta tarvitsee lisäksi moniammatillista tukea ja ohjausta sairaus on johtanut diabetekselle tyypillisiin lisäsairauksiin tai niiden uhkaan. Hakija halua osallistua kuntoutukseen, joka toteutetaan kasvokkaisena ja verkkokuntoutuksenakuntoutus on ilmaista osallistujalle, Kela osallistuu matkakorvauksiin.

Kursseja järjestetään tyypin 1 diabetekseen (lisätietoja Härmästä tästä) sekä MBO & tyypin 2 diabetes myös ruotsiksi meillä Härmässä (lisätietoa Jessica Havulehto tel 050 5160360)

Suomenkielisiä MBO & tyypin 2 diabetes-kursseja löytyy muualta Suomesta, lisätietoa löytyy Kelan sivuilta.

Hakea kannattaa hyvissä ajoin!

Scroll to Top