Raikkaassa talvisäässä

Keskiviikko 4.2.2015 klo 16:12 - Miia Raninen


HIIHTÄMÄSSÄ!

Viikko alkoi reippaillen raikkaassa talvisäässä. Lähdin muutaman vuoden tauon jälkeen taas hiihtämään. Hiukan jännitti miten sukset luistaisivat ja kuinka kuntoilu sujuisi tutulla metsäreitillä.

Mutta alkumetreillä jo huomasin kaivanneeni tuttua ja turvallista liikuntamuotoa vuosien takaa. Miten rauhallista luonnossa olikaan liikkua. Latu vei vähän niinkuin itsestään eteenpäin ja pakkanen sopivalla tavalla muistutti olemassaolostaan.

Hyvillä mielin hiihdin eteenpäin ja nautin kauniista luonnonmaisemasta. Kotiin tullessa olin iloinen tehdystä hiihtolenkistä.

Hiihtäminen on monipuolista ja tehokasta liikuntaa. Hiihto edistää sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa kuin lihaskestävyyttä- ja tasapainoa. Liikunta auttaa diabeetikkoa pysymään hyvässä hoitotasapainossa. Lähde sinäkin liikkumaan!

iltahamarassa_hiihtamassa_pienennetty.jpg

 


Kommentit

9.3.2015 16:27  pekka mannila

Kyllä nyt kuukautta myöhemmin on aikalailla erilaiset maisemat. Jos mahdollista Miia laita nykyinen kuva tänne.Olen aivan samaa mieltä että hiihto on kaikkein paras liikuntamuoto kaikkien ja myöskin diabeetikonkin kannalta. Kaikki lihakset saavat liikettä ja rasitusta.Täytynee kattella hiihtomahdollisuuksia tästä lähtien pohjoisemmasta, jossa vielä kauan on hiihtokelejä

3.4.2015 18:57  Miia Raninen

Kiitos Pekalle kommentista! Hiihtäminen on kyllä erittäin monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii diabeetikon harrastusmuodoksi erinomaisesti. Hiljaisella viikolla satoi vähän lunta tänne Kauhavalle, mutta nyt perjantaihin mennessä lumi on miltei kokonaan sulanut pois. Sanonta maaliskuu maata näyttää pitää siis edelleen paikkansa, vaikka hetkellisesti maa valkoiseksi saatiinkin. Emme Pekka pääse enää hiihtämään pohjanmaalla, mutta kannustan kaikkia liikkumaan jollain muulla tavalla. Keväällä liukkaiden väistyessä on mukava lähteä pyöräilemään, vaikka vähän kovemmassakin tuulisäässä. Mukavia liikuntahetkiä diabeetikoille ja kaikille muillekkin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini